![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Kolač bogatog ukusa gotov za sat vremena i idealan za one koji mrze da zaprljaju "sto" posuda dok nešto spremaju.
Sastojci:
Dve šolje belog šećera
1 ¾ šolje brašna
¾ šolje kakaa
Kašičica i po praška za pecivo
Kašičica i po sode bikarbone
Pola kašičice soli
Dva jaja
Šolja mleka
Pola šolje ulja
Dve kašičice ekstrakta vanile
Šolja ključale vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Podmažite pleh i pospite ga brašnom.
U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa mutite dva minuta najvećom brzinom miksera. Na kraju dodajte ključalu vodu, promešajte, pa nalijte u pleh.
Pecite oko 35 minuta i proverite čačkalicom da li je kolač pečen – ako izađe "čista" kad bocnete kolač, možete da ga izvadite iz rerne.
Ostavite malo da se ohladi, pa poslužite – po želji možete i da ga pospete kakaom ili šećerom u prahu pre služenja.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa