mondo.rs

SPEKTAKL NA TRGU povodom završetka radova

Autor:

Završetak radova na Trgu republike obeležiće spektakl u organizaciji Narodnog pozorišta sa ansamblom od oko 300 ljudi.

8
A- A A+
trg republike, radovi, popločan, rekonstrukcija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić najavio je koncert 7.septembar, navodeći da će građani imati prilike da vidie "Trg republike u punom sjaju".

On je podsetio da će radovi sigurno biti okončani do 1. septembra i rekao da se trenutno najviše radi na postavljanju kocke na kolovozu.

"Plato trga je skoro završen i preostalo je da se postavi mobilijar. Neće biti velikih promena kada je saobraćaj u pitanju, što važi i za semafore, izuzev brzine koja će biti ograničena i definisana kao „režim usporenog saobraćaja”, a postojaće po jedna traka u svakom smeru", rekao je Stojčić.

Završava se Trg republike, gradonačelnik: "Biće UKRAS"

Prema njegovim rečima zamišljeno je da Trg republike bude “veliki slobodan prostor bez prepreka”.

"Uz nova stabla koja smo postavili, postojaće i granitne klupe predviđene projektom, uz šest ili sedam smart klupa gde će građani moći da dopunjuju baterije mobilnih telefona i povezuju se na bežični internet kao u svim većim gradovima u svetu. Kako bismo obezbedili dovoljno hladovine za prijatniji boravak, biće dodato i 12 manjih stabala u žardinjerama", istakao je Stojčić.

Vučić: Zdravo braćo Kinezi, biće ovo lep Trg VIDEO,FOTO

On je naveo da će “Deltin” sat, koji je bio najčešće mesto sastanka na Trgu, biti uklonjen i premešten na plato „Štark” arene.

Ostaci „Virtemberške kapije” biće obeleženi na pločama, kako bi građani mogli da se informišu o svemu što se nalazi ispod površine, a što je važno za istoriju Beograda i Srbije, izjavio je Stojčić Studiu B.

Povezano

Sve vesti