mondo.rs

Nova komšijska GLUPOST: "Hrvatskoj treba NOVI TUĐMAN"

Autor:

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je danas da je Hrvatskoj "potreban novi Franjo Tuđman".

Nova komšijska GLUPOST: "Hrvatskoj treba NOVI TUĐMAN" Foto: MN Press/arhiva

"Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovek koji će lupiti šakom o sto i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti", rekao je Bandić novinarima u Kninu, prenosi Hina.

Zanimljivo, identičnu izjavu dao je pre četiri godine nekadašnji prvi čovek zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić, koji je danas u bekstvu u BiH.

Franjo Tuđman (na slici) bio je hrvatski političar, prvi predsednik nezavisne Hrvatske i jedan od glavnih aktera ratova u bivšoj SFRJ. Odgovoran je za mnoge strahote i užase rata u bivšoj Jugoslaviji i zločine nad Srbima.

Još nisu rasvetljeni svi detalji u vezi sa odlukama koje su dovele do raspada bivše Jugoslavije i užasa 90-ih godina prošlog veka.

Jedna od tih je i da li su Tuđman i tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević dogovorili podelu teritorija i sve to nacrtali na čuvenoj salveti u Karađorđevu.

Holbruk Tuđmanu: Vi i Milošević nećete deliti BiH

Oluja Foto: MONDO/Mario Milojević OlujaUpitan da prokomentariše kandidate za predsednika Hrvatske, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je rekao da ne želi sada da komentariše.

Kolinda otkrila spomenik Tuđmanu:On da nam bude putokaz

"Nešto će biti, nešto ću reći krajem septembra, posle toga neće ništa biti isto", rekao je Bandić.

"Srbi slave Tuđmana"?! Pogledajmo video bolje 

Povezano

Sve vesti