mondo.rs

GUČA ZOVE: Crvena jabuka i Tropico bend na Saboru!

Autor:

Pogledajte ko sve nastupa na ovogodišnjem Saboru u Guči

GUČA ZOVE: Crvena jabuka i Tropico bend na Saboru! Foto: Mondo/Stefan Stojanović Truba se najbolje čuje sa vrha drveta

Ove godine najzvučnija letnja destinacija će biti Guča. Mala varoš u srcu Dragačeva iz koje će, po 59. put, odjeknuti zvuk trube iz grla najboljih trubača Srbije. 16 najboljih orkestara će se boriti za prestižne saborske nagrade. Najbolji trubači, majstori nad majstorima, najbolji KUD-ovi, pevačke grupe, zdravičari, arambaše...

Dragačevski sabor trubača ove godine održava se od 8. do 11. avgusta. Osim tradicionalnih nastupa i takmičenja trubačkih orkestara, promocije narodnog stvaralaštva i srpske kulturne baštine, program će biti obogaćen koncertima poznatih estradnih umetnika.

Narodnjaci se vraćaju u Guču!

Sabor će i zvanično biti otvoren u četvrtak, 8. avgusta, podizanjem saborske zastave kod Spomenika trubaču. Ovogodišnji domaćin najveće trubačke manifestacije u Srbiji je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS, Branislav Nedimović.

Pozornica kulturnog centra

Tradicionalno, na bini ispred Kulturnog centra, nastupiće mladi trubački orkestri, inostrani orkesti, folkloraši uz bogat kulturno-umetnički program a organizovaće se i izbor najlepše narodne nošnje kao i najbolje zdravice. Očekuje vas i koncert Čede Markovića i orkestra Stefana Mladenovića.

Glavna pozornica u porti

Na glavnoj pozornici, koja je ove godine premeštena u crkvenu portu, očekuje vas pravi trubački spektakl. Majstorsko muziciranje Saše Krstića, Dejana Jevđića ( uz pratnju vokalnih solista Danice Krstić i Baneta Ševića), Dejana Petrovića i njegovog Big Benda, orkestara Bobana i Marka Markovića ( uz pratnju Bilje Krstić) i Dejana Lazarevića.

Ovako je bilo prošle godine:

Ne propustite čuveni ponoćni koncert trubača finalista ovogodišnjeg Sabora. Koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora uvek privuče pažnju saboraša. Saborsku himnu „Sa Ovčara i Kablara“ s kojom se i tradicionalno otvara Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara, saboraši će takođe čuti iz porte gučke crkve.

Sabor će ostati veran svim dosadašnjim programskim sadržajima ali će u zabavnom delu ponuditi posetiocima sjajne koncerte: Crvene jabuke i Tropiko benda.
Novina ove godine su dve male pozornice (kod Spomenika trubaču i Poreske uprave). Na njima će se smenjivati najbolje trube kako domaćih, mladih i seniorskih orkestara, tako i stranih orkestara.

Povezano

Sve vesti