Vantelesna oplodnja: Skup stručnjaka u Beogradu

Vrhunski stručnjaci za vantelesnu oplodnju na jednom mestu - na Međunarodnom festivalu potpomognute oplodnje, sredinom oktobra u Beogradu. Prijavite se za savete, razgovore, prezentacije, panel diskusije!

Vantelesna oplodnja: Skup stručnjaka u Beogradu Foto: MONDO/Mario Milojević

Više od 50 eminentnih stručnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja, učestvovaće na čak 10 stručnih panel diskusija, i održaće besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju na drugom Međunarodnom festivalu potpomognute oplodnje 12. i 13. oktobra u Beogradu pod sloganom "Mislite o tome", u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo.

"Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosilaca odluka", istakla je predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo Sandra Jovanović.

Ona je istakla da će festival biti najveći događaj posvećen potpomognutoj oplodnji ove godine i smatra važnim da celokupno društvo misli o problemu neplodnosti kako bi se ova oblast u našoj zemlji unapredila.

U cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti za parove i pojedince biće organizovane potpuno besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih relevantnih oblasti, kao što su ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi...

Takođe, biće više od 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, ordinacija, proizvođača lekova, apoteka, udruženja ali i mnogih drugih, biće održane panel diskusije i prezentacije na kojima će govoriti najistaknutiji stručnjaci na određene teme.

Isto tako biće organizovana i laboratorija uživo gde će prisutni moći da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života. Biće prikazan i film o neplodnosti "Putovanje do bebe" na kojem je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji - IVF, a svi posetioci će moći da učestvuju u stvaranju novog "Zida nade".

Svi zainteresovani mogu besplatno da se akredituju, zakažu konsultacije, a više informacija o Festivalu potražite na sajtu Šansa za roditeljstvo.

Bitka za bebe - jedan od prioriteta vlasti

Povezano

Sve vesti