Evo kako se spremaju čokoladne kocke sa višnjama, desert koji se dopada i najzahtevnijima...
Sastojci:
Šolja brašna
Šolja šećera
¼ kašičice soli
¼ kašičice praška za pecivo
Pola šolje kakaa
115 grama putera
50 grama čokolade
Kašičica ekstrakta vanile
Dva jaja
280 grama višanja – očistiti i seći na polovine
175 grama tamne čokolade
150 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i kakao.
U manjoj šerpi rastopite zajedno puter i čokoladu (50 grama), pa to pomešajte sa jajima, ekstraktom vanile i suvim sastojcima, mešajući da se sve sjedini. Zatim smesu nalijte u pleh.
Poređajte odozgo višnje, pa narendajte ili iseckajte tamnu čokoladu i prelijte zaslađeno kondenzovano mleko.
Pecite oko pola sata ili dok ivice ne postanu zlatno-braon. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!