• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mali OBEĆAO:Nastaviće se sa povećanjem MINIMALCA

Izvor Fonet

U poslednje dve godine minimalna cena rada je povećana za 18,6 odsto, a sa značajnijim povećanjem biće nastavljeno i dalje, najavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

 Siniša Mali - Povećanje minimalca nastaviće se i dalje Izvor: MONDO, Petar Stojanović
Izvor: MONDO, Petar Stojanović

   "Sa druge strane, želimo da uvedemo još olakšica za privredu, kako bi to povećanje bilo na zdravim osnovama", kazao je Mali posle sastanka sa ministrom za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

Kako je saopšteno, reč je o konsultativnom sastanku uoči početka pregovora sa predstavnicima sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne cene rada.

Mali je istakao da je cilj Vlade da se poboljša kvalitet života građana u zemlji, te da je u tom smislu interes države da nastavi povećanje minimalne cene rada.

Za VEĆI MINIMALAC borba od 15. avgusta

"Očekujemo da će visina prosečne plate već u decembru dostići 500 evra, baš kao što je najavio i predsednik Aleksandar Vučić. Upravo to je rezultat reformi koje smo započeli pre nekoliko godina", rekao je Mali.

Ministar Đorđević je istakao da će država nastojati da na pregovorima pronađe kompromisno rešenje između sve tri zainteresovane strane.

"Trudićemo se da utvrđena minimalna cena rada bude kompromisno rešenje dobijeno na osnovu pregovora sve tri strane, države, poslodavaca i radnika", rekao je Đorđević.

U narednih deset dana Zoran Đorđević će održati pojedinačne sastanke sa poslodavcima i predstavnicima sindikata kako bi čuo njihove stavove, nakon čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada.

Sindikalci traže da minimalac "skoči" na 31.000 dinara

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

persida

Nek on zivi sa minimalcem!UZAS!NAROD TZV.CUTI!

Милан

А незапослени да сањају и такав минималац. Али боље се од овог народа и не може очекивати. Треба уједначити плате и пензије, остварити максималну запосленост, и најшири обим социјалне заштите па тек онда причати о повећању плата, пензија, минималца...

Sale

Sendvici podeljeni pa se odmah posle botuje

special image