mondo.rs

Beograd vrvi od stranaca: Kako da gledamo Zvezdu?

Autor:

Duel Crvene zvezde i Kopenhagena izaziva veliko interesovanje ne samo među navijačima crveno-belih.

Beograd vrvi od stranaca: Kako da gledamo Zvezdu? Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde od 20.45 na svom stadionu igraju prvu od dve najvažnije utakmice ovog leta.

Rival im je Kopenhagen, sa kojim se bore za plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali će pobednik dvomeča imati obezbeđeno mesto u Ligi Evrope, što UEFA takođe bogato nagrađuje - 7.920.000 evra (za mesto u Ligi šampiona nagrada je 15.200.000 evra).

Svesni važnosti utakmice i težine rivala, navijači crveno-belih uveliko se spremaju za dolazak na stadion. Protiv litvanske Suduve bilo ih je 23.751, a protiv finskog Helsinkija 36.289, a po najavama iz kluba ovog utorka očekuje se čak oko 45.000 gledalaca.

Interesovanje, međutim, ne vlada samo među domaćim navijačima, već i među brojnim strancima koji su ovog avgusta u poseti Beogradu.

Grupa Holanđana u jednoj od centralnih ulica prestonice prišla nam je sa pitanjem kako mogu da nabave ulaznice za večerašnju utakmicu. Bili su skeptični da je moguće kupiti ih na blagajni na dan utakmice, ali kada su čuli da neće biti problema, osim stajanja u redu, zadovoljni su se uputili ka stadionu Rajko Mitić.

Iz Danske za MONDO: Zvezdo, ovo je važno da znaš!


Navijači Kopenhagena nisu doputovali u velikom broju, očekuje ih se nekoliko stotina, a ljudi iz njihovog kluba tokom dana posetili su muzej Zvezdinog stadiona u kom im je posebnu pažnju privukao pehar namenjen prvaku Evrope, osvojen 1991:

"Posetili smo klupski muzej Crvene zvezde, gde su posebno ponosni na jedan trofej":

Povezano

Sve vesti