mondo.rs

Skorojevići, seljačine i glupače - to je srpska estrada

Autor:

Pevačica Jelena Karleuša prokomentarisala trenutno stanje na muzičkoj sceni, podstaknuta stihovima pesme u kojoj se spominju narkotici

Skorojevići, seljačine i glupače - to je srpska estrada Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Hiljadu puta do sada ste se zapitali "šta ja to pevam" - da li je reč o nekom stihu koji niste dobro čuli ili besmislenoj rečenici, desilo vam se. O ovome smo čak i pričali s izvođačima tih pesama, ali dok smo nekada raspravljali o ispravnosti rečenice "skinuo si ruku s ramena njoj", sada pričamo o upotrebi narkotika koja se provlači i kroz stihove novih izvođača i spotove.

O ovome je sada pisala i Jelena Karleuša.

"Drogira se bagra. Na našoj muzičkoj sceni je gomila šljama i njih mladi ne treba da uzimaju za ozbiljno jer je reč o trećerazrednim seljacima i dođošima koji će trajati kratko", napisala je Jelena Karleuša u najnovijem postu na društvenim mrežama.

Razlog za ovakvu izjavu je numera "Životinje" pevačice Edite Aradinovič čiji stihovi idu ovako:

"Zmajevi u glavi, nula pokajanje,

Dečko, prsle su mi oči dečko...

Podiže me sve to što mi radiš sad,

Ti nisi s’ ovog sveta,

Moj si tajni grad, moj geto,

Moje drogirano leto."

To je bilo dovoljno da se Karleuša oglasi:

"Negde sam u prolazu čula pesmu u kojoj nepoznati ženski vokal peva o drogiranom letu, itd, i iskreno da vam kažem - popizdela sam! Vidim da je favorizovanje narkotika kod anonimnih i poluanonimnih pevača, hip hop izvođača i tako dalje, uzelo maha, zarad jeftinog senzacionalizma.

Inače volim liberalnu ženu, širokih shvatanja, ali... na serviranje narkotika mladima kao nečeg cool i popularnog reagujem i reagovaću uvek ispravno - BURNO! Kao gradsko dete i žena koju prati najviše ljudi poručujem da se cool face i pravi igrači ne drogiraju i narkotike preziru! Baš zato što su im dostupni i baš zato što su svesni o kakvom zlu je reč.

Drogiraju se samo primitivci, skorojevići, seljačine i glupače bez mozga svesti! Drogira se bagra. Na našoj muzičkoj sceni je gomila šljama i njih mladi ne treba da uzimaju za ozbiljno jer je reč o trećerazrednim seljacima i dođošima koji će trajati kratko i završiće kao raspali narkomani! Stop drogama! Stop narkomaniji i stop popularizaciji tog zla! Jedino što prihvatam i što se legalizuje širom sveta jeste marihuana u medicinske svrhe, kao olakšavanje muka kancerskim pacijentima u terminalnim fazama, taj apel sam čak uputila i u pesmi sa Miligramom. Inače, narode, terajte zlo zvano droga od sebe jer ćete završiti stravično!", napisala je Jelena.

Slažete se?

Pogledajte MONDO priloge o besmislenim tekstovima i porukama koje šalju današnji izvođači!

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti