mondo.rs

Još jedan Partizanovac u FSS:Trener za mlađe kategorije

Autor:

Nekadašnji član stručnog štaba Partizana i trener Teleoptika i čačanskog Borca, Igor Spasić novi je selektor omladinske reprezentacije Srbije do 18 godina.

7
A- A A+
igor spasić igor spasic Foto: MN Press Igor Spasić

Trener sa UEFA PRO licencom, rođen 8. maja 1971. godine, sticao je iskustvo u Partizanu i Teleoptiku (19 godina u radu sa mlađim selekcijama, kao pomoćnik u prvom timu osvojio dve titule prvaka), Borcu iz Čačka i Budućnosti iz Dobanovaca.

Na novom poslu Spasića očekuje rad sa selekcijom koja se praktično priprema za naredni ciklus kvalifikacija koje za generaciju 2002. počinju od septembra 2020. godine, objavio je FSS na svom sajtu.

Prve provere za klasu 2002. biće u septembru (dva meča protiv Italije), zatim u novembru (dva duela u Severnoj Makedoniji) i decembru na turniru u Izraelu.

"Ovo je velika čast za mene. Zahvalio bih se predsedniku Slaviši Kokezi, direktoru Vladimiru Matijaševiću i svim ljudima u Savezu na ukazanom poverenju. Posle toliko godina rada, a izveo sam na put nekoliko generacija, ovo je nekako nagrada za sve. Naravno, posle svega ogroman motiv da sa puno entuzijazma nastavim i na ovom novom poslu. U fudbalu ne postoji juče, već samo danas i sutra, tako da znam šta me očekuje. U pitanju je osetljivo godište, pripremno, vrlo specifična faza za igrače tog godišta. Baza postoji, jedan filter je ranije odrađen, a na meni je da zajedno sa saradnicima, kroz rad i utakmice dođemo do selekcije spremne da se takmiči na nivou koji bi sve nas učinio zadovoljnim", izjavio je Spasić za sajt Saveza.

Povezano

Sve vesti