mondo.rs,SRNA

Uhapšen Srbin, begunac -godinama uživao u Sevastopolju

Autor:

U Sevastopolju, na Krimu, uhapšen je vlasnik restorana Slaviša Karabašević, po poternici Interpola zbog ubistva u Srbiji, javila je ruska agencija "RIA novosti".

Uhapšen Srbin, begunac -godinama uživao u Sevastopolju Foto: Youtube/screenshot/kozaktravel

 U pres-službi suda u Sevastopolju rečeno je da je Karabašević juče uhapšen u ovom gradu, pošto je za njim raspisana Interpolova poternica zbog ubistva u Srbiji.

"Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bekstvu", saopšteno je iz pres-službe oblasnog suda.

Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10.000 dinara (90 evra), preneo je "Sputnjik".

Njegova žena Ljubov Karabašević ispričala je za portal primechaniya.ru da je Slaviša uhapšen zbog prema njenim rečima navodnog ratnog zločina.

Kako prenosi ovaj portal Ljubov i njenog supruga zaustavili 16. maja 219. godine saobraćajci i nakon što su pogledali njegova dokumenta zaključili su da ga traži Interpol, ali nije bilo nikakvog zadržavanja, samo su mu vratili dokumenta.

Inače, Slaviša je vlasnik poznatog restorana u Sevastopolju, ali bez obzira na to što je bio na Interpolovoj listi često je objavljivao fotografije na društvenim mrežama i davao intervjue za lokalne medije, piše "Kurir".

Beogradski mediji javili su 3. jula 2018. godine da je Slaviša Karabašević (48) iz Požarevca, pravosnažno odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu, osuđen u odsustvu na jedinstvenu kaznu od devet godina robije zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

On je za ubistvo dobio osam, a za prevaru još godinu i po dana, pa su te dve kazne spojene u jedinstvenu od devet godina.

Karabašević je, sa pet hitaca iz "duge devetke", ubio Žeželja u selu Melnica, kod Petrovca na Mlavi.

Zločin, kojem je prethodila pijanka i celovečernje druženje ubice i žrtve, dogodio se još 1. jula 2002. godine.

Karabašević je, prvo presudom Okružnog suda bio oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud poništio tu odluku.

Ali, i na ponovnom suđenju, jula 2005. doneta je oslobađajuća presuda, nakon čega se Slaviši, koji je, prethodno, u pritvoru proveo tri godine, gubi svaki trag.

Zna se samo da je Karabašević, po izlasku iz pritvora, pozvao nemačkog državljanina M. K. kojeg je ubedio da mu pošalje 7.500 evra, uz obrazloženje da mu taj novac treba kako bi Žeželja oslobodio iz pritvora.

M. K. je naseo i poslao novac Karabaševiću, kojem se posle toga izgubio svaki trag.

Ustanovljeno je da je Žeželj brutalno likvidiran sa pet hitaca iz "duge devetke" u glavu i telo, ali Slaviša nikada nije priznao da je on počinio zločin.

Sevastopolj se nalazi na obali Crnog mora pod faktičkom kontrolom Rusije, a suverenitet nad gradom je predmet spora između Rusije i Ukrajine.

Povezano

Sve vesti