mondo.rs

INCIDENT na Jazu: Psovali "srpsku" i "šiptarsku" majku

Autor:

Na popularnoj plaži Jaz kod Budve desio se incident kada je konobar, albanske nacionalnosti, turistima iz Srbije opsovao "majku srpsku". Vlasnica kafića, međutim, tvrdi, da su turisti napali osoblje kafića i konobara nazvali "Šiptarom".

141
A- A A+
jaz, plaža, ljeto, sunce, turizam, more Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević ilustracija

Kruševljani M.L. (37) i M.G. (41) doživeli su veliku neprijatnost kada ih je konobar albanske nacionalnosti nazvao govedima i opsovao im "majku srpsku".

Beogradska štampa prenosi da su Srbi salvu uvreda dobili kada su zatrašili šifru za bežični Internet u lokalu u kome su prethodno platili piće i ležaljke.

"Prijatelj i ja smo došli na Jaz s porodicama i malom decom . Smestili smo se na ležaljke kafića... i uredno naručili piće. Pošto sam video da na otvorenoj internet mreži ne može da se koristi Viber, nego samo Instagram i Facebook, tražio sam od konobara šifru za wi-fi, ali je on odbrusio da ne možemo da je dobijemo i da to nije za nas. Pitao sam ga 'Šta sam to ja?' na šta je on odgovorio 'govedo'. Pošto nisam bio siguran da li sam dobro čuo, prišao sam šanku i pitao ga 'da li si mi to rekao da sam govedo', na šta je on mrtav-hladan odgovorio da jeste. Potom sam ga pitao odakle je, rekao je da je iz Makedonije i da je Albanac", rekao je M.L. (37).

Ubrzo je izbila i svađa, posle koje je porodicama iz Kruševca opsovao "majku srpsku".

Kruševljani su se s porodicama pokupili i otišli strahujući da bi mogli da izbiju još veći incidenti, prenosi Informer.

EVO ŠTA O INCIDENTU KAŽE VLASNICA KAFIĆA:

Kristina Marović, vlasnica kafića na Jazu, na čijoj plaži se navodno dogodio incident između Kruševljana M. L. (37) i M. G. (41) i konobara albanskog porekla, tvrdi da je priča koju su mediji preneli o događajima u njenom lokalu potpuno drugačija.

"Oni su zapravo napali osoblje kafića. Oni su bili na plaži kafića, ne u kafiću. Tražili su šifru za privatni vaj-faj koji se ne koristi u našem lokalu, čak ga ni mi ne koristimo, niti naše osoblje. Konobar nije mogao da im da lozinku i objasnio im je da je to privatna mreža. To je goste naljutilo, pa su ga napali", rekla je Kristina za Kurir.

Ona dodaje da ovakvu reakciju gostiju niko nije očekivao.

"Svi naši zaposleni nose pločice sa imenima, pa su tako videli njegovo ime i pitali ga da li je Albanac. On je odgovorio da je Albanac iz Makedonije, što je goste dodatno naljutilo i razbesnelo pa su počeli da ga vređaju govoreći mu da je Ši**ar i to su ponovili nekoliko puta. Potom su počeli da vređaju i sve naše zaposlene i to zbog šifre za vaj-faj", - ispričala je vlasnica kafića.

Kristina kaže da se njena porodica deklariše kao srpska i da nemaju problem da zaposle bilo koga bilo koje nacionalnosti.

"To što je on Albanac ne znači da je loš čovek. Njemu da smetaju Srbi ne bi nikada pristao da radi za srpsku porodicu", naglasila je Kristina.

BONUS VIDEO - PLAŽA JAZ:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Povezano

Sve vesti