mondo.rs

Završen deseti letnji Kamp ljubavi i nade

Autor:

Deseti letnji "Kamp ljubavi i nade", namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje, uspešno je završen u Ivanjici, saopštio je Nurdor.

Završen deseti letnji Kamp ljubavi i nade Foto: Guliver/Getty images, KatarzynaBialasiewicz

Ove godine čak 64 dece učestvovalo je u kampu i oni su sedam dana uživali u prirodi, druženju i posebno osmišljenim aktivnostima u kojima su im podršku pružali volonteri NURDOR-a.

Kao i svake godine, osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligne bolesti, pomogne na putu do potpunog oporavka uz obnavljanje samopouzdanja, samopoštovanja i vere u svoje sposobnosti. 

Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

Uz najmlađe učesnike u Kampu su boravili i roditelji, pratioci, za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike. 

Nurdor je prvi "Kamp Ljubavi i Nade" organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo više od 700 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona. 

Kada medicina završi svoj deo terapije, da bi lečenje zaista bilo uspešno potrebno je ovakvo mesto, na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život, kažu u NURDOR-u.

Roditelj i predsednica Nurdor-a Joland Korora kaže da je izuzetna privilegija provesti sedam dana sa decom koja su pravi mali heroji i pobednici.

"Zahvalni smo na svakom malom osmehu i zagrljaju koje smo razmenili u Ivanjici. Presrećni smo kada ih gledamo kako slave život, kako su hrabri i kako umeju jedni druge da podržavaju i ohrabruju. Tada znamo da sve što radimo ima smisla i na ovom mestu se nakupimo goriva i motivacije za narednih godinu dana. Neizmerno smo zahvalni svim našim volonterima koji su izdvojili sedam dana svog letnjeg odmora da bi sa nama stvarali bolji svet. Mislim, deco, da smo uspeli", navela je Korora.

Kao i do sada, Nurdor je "Kamp Ljubavi i Nade" realizovao u "Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica", a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih Nurdor volontera, kažu u toj organizaciji. 

Tagovi:

Povezano

Sve vesti