mondo.rs,Tanjug

Amerika: MASAKRI, ali NEMA zabrane automatskog oružja

Autor:

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nema dovoljnu političku podršku za zabranu prodaje automatske puške koja je korišćena u nedavnim pucnjavama u SAD, javila je agencija Frans pres.

Amerika: MASAKRI, ali NEMA zabrane automatskog oružja Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo


Tramp je rekao da će podržati nacrt zakona kojim će mentalno nestabilnim osoba biti zabranjeno da poseduju oružje.

"Važna je provera. Ne želim da oružje dam u ruke mentalno nestabilnim osobama, koje su pune besa, mržnje ili bolesne. Ja sam za takav zakon", rekao je američki predsednik novinarima pred odlazak u Dejton u saveznoj državi Ohajo i El Paso u Teksasu, gde je u napadima proteklog vikenda ubijena 31 osoba.

Tramp je o zabrani prodaje automatske puške, rekao da za sada ne postoji politička volja za tim ali postoji volja da se mentalno nestabilnim zabrani oružje.

Izvor: YouTube/NewsPhotoBiz


Automatska puška je najčešće oružje korišćeno u SAD poslednjih deset godina u oružanim napadima.

NOVI MASAKR U SAD: Napadač ubio i svoju SESTRU!

Zvaničnici Bele kuće saopštili su da će Trampove posete Dejtonu i El Pasu biti slične prethodnim na Floridi i Las Vegasu, kada je sa prvom damom Melanijom Tramp razgovarao sa porodicama žrtava, preživelima i pripadnicima hitnih službi.

TEKSAŠKI MASAKR: Ubijeno 20 ljudi, uhapšen napadač!

"On želi da obiđe te zajednice, da se moli sa njima, izrazi saučešće i zahvali pripadnicima hitnih službi koje su brzo ubile napadača", rekao je portparol Bele kuće Hogan Gidli.

Tramp KRIVI IGRE za sumanute pucnjave širom SADPovezano

Sve vesti