• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MILIJARDE U INFRASTRUKTURU: Od BG do NS za 27 minuta

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrazložio je kuda će narednih godina ići 10 milijardi evra investicija. Ilustracija - od Beograda do Novog Sada vozom će se stizati za 27 minuta.

 Vučić o ulaganju u infrastrukturu i plate

Ilustracija
Izvor: MONDO/snimano Alcatel telefonom

Srbija ima suficit u državnim finansijama već treću godinu, budžeti velikih gradova Beograda i Novog Sada su dvostruko veći, a rast privrede omogućava velike državne investicije od deset milijardi evra narednih pet godina, rekao je predsednik Vučić gostujući na TV Prva.

Vučić: Predstoji nam TEŠKA jesen, sve više PRITISAKA

Plate do kraja 2019 - 510€

Predsednik Vučić najavljuje da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti 500 do 510 evra, i da će tada biti najveća na Zapadnom Balkanu, čak veća i od one u Bugarskoj. "Ekonomske reforme iz 2014. omogućile su današnji rast koji će doneti i veće plate čije sledeće povećanje neće biti manje od 10 odsto. Evo sada se verovatno i minimalac ii na 30.000 dinara, što je dvostruko više nego pre nekoliko godina", rekao je Vučić.

S tim investicijama građani će brzo osetiti boljitak.

"Za dve godine, kada bude gotova pruga Beograd - Budimpešta, brzim (međunarodnim) vozom će se od Beograda do Novog Sada stizati za 27 minuta, a onim sporijim koji staje na usputnim stanicama za 35", kaže Vučić.

Investicioni plan nije prodaja magle pred izbore, kaže lider SNS.

"Videli ste da smo dobili 1,61 odsto kamate na desetogodišnje obveznice u evrima ali to poverenje inostranih investitora i moguće zaduživanje neće biti ono na čemu zasnivamo naš plan već rast domaće privrede koji je sada 3,5 odsto a biće četiri odsto kao što predviđaju MMF i Svetska banka", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da će izvoz na napravljen u digitalnim tehnologijama za dve, tri godine preteći izvoz od poljoprivrede.

Rast investicija na Balkanu, Srbija druga!

"Računamo na rast od četiri odsto i to je osnova na čemu se možemo zadužiti dve milijarde evra godišnje a da time ne povećamo javni dug, odnosno njegov odnos prema BDP-u", kaže Vučić.

Sa tih dve milijarde evra godišnje rast BDP-a ići će na pet osto, procenjuje predsednik Srbije.

Plan investicija predviđa ulaganje 10 milijardi evra a samo za infrastrukturu (putevi, železnica, aerodromi ali i kanalizacija i vodovod) prijavljeno je, kaže Vučić, "želja" vrednih 14,6 milijardi evra. A ulaganja će biti i u zdravstvo, mlade bračne parove, natalitet, inovacione tehnologije...

Komentari 179

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mario

Koliko samo treba da ti bude niska inteligencija da poverujes placenim dobrim komentarima i lajkovima...Zato smo i ovde

DonLudjiPijaneti

E ovim žutim trolovima puna usta botova i sendviča, psiholozi takve frustracije prepoznaju lako, a narod ima i izreku: "Ko o čemu ****a o poštenju.".

Filip

Kada bi se deo novca ulozio u sela i poljoprivredu koja umire... A deo u nove zatvore da bi se zaustavila pljačka ovog siromasnog naroda.

special image