mondo.rs

Lepa Brena otvara jubilarnu Roštiljijadu u Leskovcu

Autor:

Evo ko sve nastupa na jubilarnom, 30. izdanju manifestacije posvećene roštilju.

Lepa Brena otvara jubilarnu Roštiljijadu u Leskovcu Foto: MONDO/Goran Sivački

Leskovačka Roštiljijada, koja ove godine slavi 30. rođendan, počeće spektakularnim koncertom Lepe Brene. Ova privredno-turistička manifestacija biće otvorena 26. avgusta i trajaće do 1. septembra. Organizatori, u godini jubileja, najavljuju bogat i zanimljiv program, pa se očekuje da po broju posetilaca ovogodišnja Roštiljijada premaši sve prethodne, prenose "Večernje novosti".

Koncerte u gradu roštilja održaće i Crvena jabuka, Riblja Čorba, Van Gogh, Haris Džinović i Aco Pejović, dok će na završnoj večeri, na bini u centru grada, pevati Severina. U danima Roštiljijade Leskovac poseti više stotina hiljada ljudi i ona je jedna od, kako je ocenjeno, najzapaženijih manifestacija u regionu, a prošle godine bila je proglašena drugom turističkom manifestacijom u Srbiji.

Interesovanje posetilaca je veliko, a organizatori ističu da su već sada svi smeštajni kapaciteti popunjeni gotovo do poslednjeg mesta.

U lokalnoj samoupravi kažu da je Roštiljijada brend, a da kvalitet leskovačke kuhinje prevazilazi granice naše zemlje. Leskovac je brendirao i svoje roštilj meso, ajvar i spržu, a prošle godine je obezbedio i zaštitni žig "Leskovački specijaliteti sa roštilja".

Roštiljdžije će pokušati da obore prošlogodišnji rekord u pravljenju najveće pljeskavice koja je bila teška čak 66 kilograma, kao i najveće pljeskavice "iz ruke" teške četiri kilograma.

Povezano

Sve vesti