mondo.rs

Iznenađenje: Rafa i Federer novi Novakovi saradnici!

Autor:

Napadali su Novaka Đokovića dok je bio na funkciji predsednika Saveta igrača, a sada kraj sebe ima najveće rivale za saradnike. Za budućnost tenisa!

Iznenađenje: Rafa i Federer novi Novakovi saradnici! Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images for The Laver Cup

Prethodnih meseci Novak Đoković trpeo je velike pritiske iz sveta tenisa pošto su Savet igrača, čiji je on predsednik, napustili Robin Has, Džejmi Marej i Sergej Stahovski zbog toga što ovo telo nije dalo poverenje do tada prvom čoveku ATP tura - Krisu Kermodeu.

Ne samo mediji, nego i mnogi poznati teniser, tražili su objašnjenje od Đokovića zbog neslaganja sa Kermodeom, ali ta saga je definitivno iza nas...

Vest od danas glasi da su se Novaku Đokoviću u Savetu igrača priključila dvojica najvećih rivala i najboljih tenisera svih vremena, uz njega naravno, Rodžer Federer i Rafael Nadal, dok je treću poziciju "popunio"  Jirgen Melcer.

Oni će odmah preuzeti funkciju i na njoj će biti do narednog Vimbldona, kada će imati pravo da istupe, što je sve u skladu sa propisima Saveta igrača.

/"ĐOKOVIĆ ŠALJE MEJLOVE I POZIVA IGRAČE NA BOJKOT"/

novak đoković, rafael nadal, djokovic nadal, đoković nadal Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Naredni sastanak Saveta igrača biće održan pred US Open, u Njujorku, kada će se naravno govoriti o budućnosti tenisa i daljim koracima ka napretku ovog sporta, ali i pravima tenisera i zaradi od turnira, kalendaru takmičenja...

Zastupnici igrača u singli (1-50) su Kevin Anderson, Džon Izner, Rafael Nadal i Sem Kveri, dok je iz redova onih od 51. do 100. pozicije na ATP listi izabran Jen-Hsun Lu i Vasek Pospišil. Iz redova "dubl-igrača" tu su Jirgen Melcer i Bruno Soareš.

Globalni zastupnici su Novak Đoković i Rodžer Federer, dok se čeka i izbor trenera.

/PRŠTAĆE U SINSINATIJU: "TROJKA" PONOVO NA OKUPU!/

Povezano

Sve vesti