Tanjug

Bošnjak sam pisao na svojoj kući "Neće ostati balija"

Autor:

Policija Bosne i Hercegovine otkrila je da je uvredljive grafite protiv bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu na svojoj imovini napisala ista osoba koja je prijavila to delo, prenosi Radio Sarajevo.

2
A- A A+
BiH, Bosna i Hercegovina Foto: MONDO/Predrag Vujić


"Policijski službenici su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog dela - izazivanje narodne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti - došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim delom", navedeno je u saopštenju.

Policija je precizirala da je došla s do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog A.P. (32) da je počinio radnje koje su okarakterisane kao delo "izazivanje narodne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti".

"Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu", dodaje se u saopštenju.

U noći između 4. i 5. avgusta na nekoliko vozila, fasadama kuća i u dvorištima bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu ispisani su uvredljivi grafite i preteće poruke.

Na fotografijama sa mesta događaja mogle su se videti poruke kao što su "Nož, žica, Srebrenica", "Balije", "Neće ostati balija", "Biće još Srebrenica", kao i kukasti krst.

Povezano

Sve vesti