mondo.rs

POČINJE rekonstrukcija Savskog trga, radovi do februara

Autor:

Radovi na rekonstrukciji Savskog trga počeće u narednih sedam dana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da su u toku pripremni radovi i uklanjanje bespravnih objekata.

19
A- A A+


Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, rekao da će najpre biti izmeštena crpna stanica koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990 do 1999. godine.

''Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini biće pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji'', kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi će biti završeni do Sretenja sledeće godine, a sa ovim trgom Beograd će, osim Trga republike, dobiti još jedan veliki pešački trg.

Objasnio je da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se, kako je rekao, prvo raditi kružni tokovi da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo, koji će biti pešačka zona.

Vesić je rekao da se u isto vreme radi i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, i da je završeno dve trećine te ulice.

Dodao je da će u narednih nekoliko dana biti završena veza koja će služiti građanima da se prevezu iz Savske ulice ka tom bulevaru.

Evo kako će izgledati nova "štajga" (FOTO)

''Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe ka reci'', objasnio je zamenik gradonačelnika.

Precizirao je da će do februara biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu što će, istakao je Vesić, stvoriti uslove da se počne i sa rekonstrukcijom Ulice Kneza Miloša.

Povezano

Sve vesti