mondo.rs

Potvrđeno: Vošina POSLEDNJA sezona na "Karađorđu"

Autor:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da će stadion Vojvodine biti srušen po završetku sezone 2019/2020 i gradiće se novi na istom mestu

Potvrđeno: Vošina POSLEDNJA sezona na "Karađorđu" Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Na kraju prošle sezone čelnici Vojvodine najavili su da je u planu izgradnja novog stadiona, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dva meseca kasnije je i potvrdio tu informaciju i izneo dodatni detalj oko tog projekta.

"Užurbano se priprema projekat izgradnje novog 'Karađorđa' i ovo je verovatno poslednja sezona da Vojvodina igra na ovom stadionu. Novi stadion biće sagrađen na istom lokalitetu", rekao je za RTV Vojvodina gradonačelnik Novog Sada.

On je dao i predlog da Voša razmotri opciju da ove sezone otvori širom kapije za sve navijače na mečevima Superlige, koje će igrati kao domaćin.

"Možda bi bilo dobro da uprava kluba razmisli da do kraja sezone bude besplatan ulaz za sve utakmice Vojvodine na kojima je domaćin, da bude više publike i da to bude oproštajna sezona stadiona na kojem su igrane velike utakmice i gde su ostvarene velike pobede, ali i bolni porazi, koji su sastavni deo sporta. Da i na taj način spremimo grad za izgradnju novog stadiona", poručio je Vučević.

Ranije je saopšteno da bi novi stadion trebalo da ima oko 20.000 mesta i da će ceo projakt koštati 25 miliona evra.

Povezano

Sve vesti