Tanjug

NE RADI svaka deseta klima u javnom prevozu Beograda

Autor:

Gradski Sekretarijat za javni prevoz nastavio je akciju provere rada klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza, a samo juče, 8. avgusta, od 76 kontrolisanih, u osam vozila klima nije radila.

8
A- A A+
gsp, autobus, vrućina, leto, lepo vreme, vrućine, temperatura Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Kako se precizira u saopštenju Sekretarijata, juče je prekontrolisano 76 vozila, privatnih prevoznika i GSP-a, i utvrđeno je 16 nepravilnosti. Od toga, osam vozila sa neispravnim klima-uređajem, šest vozača bez uniforme, jedno vozilo sa neispravnom displej-tablom i jedno vozilo koje nije čisto.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene.

GSP Beograd: Ubuduće vozila samo sa klimom

Inspektori su do sada izvršili ukupno 525 vanrednih inspekcijskih nadzora nad radom klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila, i tom prilikom utvrdili da 91 vozilo poseduje neispravne klima-uređaje, dok 45 vozila ne poseduje klima-uređaje.

U skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu u Beogradu, prevoznicima su izdata rešenja za otklanjanje nedostataka u roku ne dužem od tri dana, a prevoznicima koji ne ispoštuju rešenja, biće izdati prekršajni nalozi.

Stigla pomoć: Vozači GSP-a dobili vodu

Kontrola će biti nastavljena radi što funkcionalnije usluge prevoza i otklanjanja svih nepravilnosti, dodaje se u saopštenju.

HLAĐENJE: Od sutra masovna kontrola klime u busevima

Povezano

Sve vesti