Tanjug

Novi Pazar: Ko je u policiji maltretirao majku s decom?

Autor:

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić zatražila je sinoć da se rasvetli slučaj Edite Radetinac, žene koja je, kako se tvrdi, maltretirana u policijskom stanici kada je s decom došla po ličnu kartu.

0
A- A A+
s Foto: Tanjug s

Povodom ovog slučaja Radončić traži da se održi hitna sednica Saveta za bezbednost grada, a od Policijske uprave da odgovori ko su policijski službenici koji su učestvovali, "u aktu nasilja" prema Radetinac i njenoj malololetnoj deci.

U saopštenju Radončić navodi da razna dešavanja u Novom Pazaru "uzrokuju plasiranje različitih mišljenja medija i građana, a najčešće se odnose na odnos policijskih i drugih službenika republičkih institucija prema građanima Novog Pazara" i dodaje da je konkretan primer slučaj Edite Radetinac od 31. jula.

Novi Pazar: Rešen slučaj ubistva biznismena Kačara?

"Od Saveta za bezbednost traženo je da se aktuelna tema detaljno razmotri i Skupštini grada predlože konkretni zaključci po ovim pitanjima", navodi se u saopštenju Radončić.

Takođe, ona je od načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru zatražila odgovore na pitanja koja bi dovela do rasvetljivanja konkretnog slučaja, ali i na podizanju nivoa bezbednosti građana Novog Pazara.

"Postavljena pitanja su: ko su policijski službenici koji su učestvovali u aktu nasilja prema Editi Radetinac i njenoj maloletnoj deci, njihovo radno mesto, zvanje ili funkcija koju obavljaju, kao i kakve su mere preduzete u Policijskoj upravi u cilju rešavanja ovog slučaja", navodi se u saopštenju.

Stranka pravde i pomirenja je ranije u saopštenju za medije kritikovala postupanje pojedinih službenika Policijske uprave u Novom Pazaru prema sugrađanki Editi Radetinac, koja je, kako tvrdi SPP, bez ikakvog razlog proživela torturu.

Incident se, prema kazivanju Edite Radenac, dogodio kad je došla u Policijsku upravu sa dvoje dece, a kako bi podigla ličnu kartu za sina.

Povezano

Sve vesti