Tanjug

"IZBORI:Ključni zahtev opozicije da Vučić ne učestvuje"

Autor:

Ključni zahtev opozicije jeste da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj kampanji, izjavio je danas potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

23
A- A A+

aleksandar vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jovanov kaže da je opozicija svesna da će imati loš rezultat na izborima, pa sada izmišlja različite stvari da bi opravdala bojkot.

Govoreći o zahtevima opozicije koje su njeni predstavnici ponovili i juče u drugoj rundi razgovora o izbornim uslovima sa vlasti, Jovanov je za TV Pink rekao da zahtevima koji se tiču Republičke izborne komisije (RIK) opozicija želi da uđe u RIK bez izbora.

Konstruktivan sastanak vlasti i opozicije, nastaviće se

On je naveo da zakon jasno propisuje kako se formiraju RIK, Pokrajinska izborna komisija, izborne komisije u gradovima i opštinama, te da predstavnike tog tela daju poslaničke i odborničke grupe u skupštinama.

"Oni tamo nemaju predstavnike i žele zaobilaznim putem da uđu u RIK", rekao je Jovanov.

Kada je reč o zahtevima u vezi sa REM-om i Agencijom za borbu protiv korupcije, Jovanov podseća da je reč o nezavisnim telima.

"Oni žele da se vratimo tri koraka unazad i da imamo politički birane organe u nezavisnim institucijama", rekao je Jovanov.

Sastanak opozicije: Đilas ne dolazi ako ne bude javno

Dodao je i da njima treba REM da bi, kako kaže, rešavali neke stvari s Đilasom i Šolakom i zahtevima u vezi sa njihovim televizijama i frekvencijama.

"Ono što je ključni zahtev, ovo sve je trivijalno, jeste jedno ime i prezime - Aleksandar Vučić. Njihov ključni zahtev je da Vučić ne učestvuje u kampanji, da oni mogu da psuju, proganjaju i njega i njegovu porodicu, a da on ne može čak ni da odgovori", rekao je Jovanov.

Jovanov je naveo da je opozicija svesna da na izborima nema šta da traži, jer ih građani neće, pa sada izmišljaju različite stvari da bi opravdali svoj bojkot.

Povezano

Sve vesti