mondo.rs,MONDO/Agencije

MASOVNI PROTESTI u Hongkongu: Suzavac na demonstrante

Policija je danas upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante u Hongkongu, nakon što su se okupili na dva mesta uprkos službenoj zabrani.

MASOVNI PROTESTI u Hongkongu: Suzavac na demonstrante Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Suzavac je upotrebljen protiv oko 1.000 ljudi okupljenih na prigradskoj železnickoj stanici u Tai Vaiju, u severnom regionu Novih teritorija, kao i protiv demonstranata koji su opkolili policijsku stanicu u distriktu Cim Ša Cui na severnoj strani luke Honkonga, preneo je AP.

Demonstracije u Hongkongu održavaju se već devet nedelja i počele su kao odgovor na predloženi zakon o izručenju, ali su se proširile i na zahteve za više sloboda, navela je agencija.

Izvor: YouTube/CNA

Demonstranti žele ostavku predsednice vlade Hongkonga Keri Lem i istragu zbog pritužbi na zloupotrebe od strane policije.

Demonstranti su danas blokirali i ulaz u tunel u kome se odvija saobraćaj ispod luke u oblasti Hung Hom.

Takođe danas, više stotina aktivista okupiralo je aerodromsku salu za dolaske, neki su seli na pod i crtali protestne plakate, dok su ljubazno pozdravljali putnike koji su stizali.

Izvor: YouTube/South China Morning Post

U dva odvojena protesta jutros, male grupe starijih građana Hongkonga prošle su pored poslovne zone. Oba marša protekla su mirno, preneo je Rojters.

Povezano

Sve vesti