mondo.rs

Sahranjen mladić koji je poginuo dok je pomagao na putu

Autor:

Stefan Kocić (20) sahranjen je danas u 13 sati na Novom groblju u Niškoj Banji gde su ga ispratile na desetina prijatelja, komšija, najboljih drugara.

11
A- A A+
auspuh, guma, opel, opel mokka, automobil, automobili, saobraćaj, putovanje, priroda, dizel Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Jedan od najboljih drugova Stefana Kocića (20) iz Niške Banje koji je bio sa njim kobnog jutra kada je naleteo na njega automobil BMW i ubio ga na licu mesta, Aleksandar Mladenović kaže da je nedostajalo desetak sekundi "da Stefan i danas bude živ", a pošto su pomogli prolazniku na putu da zameni gumu.

Aleksandar je treći drug koji je tog jutra bio sa Stefanom i Markom Mijalkovićem.

Stefana Kocića je u četvrtak oko 3:45 na ulazu u Nišku Banju udario D.M.(27) kome je Više tužilaštvo jutros odredilo pritvor od 30 dana.

TRAGEDIJA kod Niške Banje - BMW ubio mladića

"To je zaista bio neverovatan splet okolnosti koji je doveo do neviđene tragedije. Mi smo pomogli tom čoveku sa 'Zastavom 101' da promeni gumu. Sve je bilo gotovo, za desetak sekundi pa i manje mi bi krenuli kući. I onda u jednom trenutku, neverovatan udarac", rekao je Aleksandar.

On kaže da je nakon udara, par sekundi bio u kraćoj nesvesti.

"Ja nisam ni video BMW, tako sam nekako bio okrenut. BMW je mene praktično celim retrovizorom udario tako da me je odbacio direktno na kičmu i ja nisam mogao da ustanem. Marko je otišao do Stefana i vikao na vozača BMW-a koji je bio potpuno raspamećen. U tom trenutku je čovek kome smo pomogli 'mrtav ladan' seo u svoju 'Zastavu', pokrenuo motor i otišao, uprkos tome što je naš drug Marko nepomično ležao. Potpuno mi je neshvatljivo da je čovek nakon takve nesreće mogao da ode i ne pomogne unesrećenima", objašnjava Aleksanda, prenosi Kurir.

Više tužilastvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog D.M. (27) kome je određen pritvor do 30 dana.

On je u trenutku udara imao 2,2 promila alkohola u krvi!

Policija je pronašla vozača "Zastave" kome je Stefan Kocić pomagao da promeni gumu u Niškoj Banji. On je vozio neregistrovanu Zastavu 101, a pronađen je u belopalanačkom selu Dolac.

"Vozač Zastave za sada nije obuhvaćen krivičnom prijavom za odlazak s lica mesta i nepomaganje unersećenima", nezvanično nam je rečeno u tužilaštvu.

Povezano

Sve vesti