mondo.rs

Ne nasedajte na Facebook PREVARU za besplatno letovanje

Autor:

Srpska agencija na meti Facebook prevaranata koji su "delili" besplatna letovanja za destinaciju koju oni uopšte nemaju u ponudi, prenose "Večernje novosti".

Ne nasedajte na Facebook PREVARU za besplatno letovanje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prevaranti su i ovog leta uspeli da nasamare hiljade naivnih građana, i od njih prikupe dragocene lične podatke, prenose "Večernje novosti".

Sa lažnih profila, predstavljajući se kao predstavnici poznatih turističkih agencija, prevaranti su korisnicima sajta Facebook nudili besplatna letovanja, a zauzvrat tražili lične podatke za "nagradnu igru".

Zaposleni u agenciji "Viva travel" bili su zapanjeni prošle nedelje, kada su u njihove prostorije dolazili brojni građani tražeći svoje besplatno letovanje u Leptokariji, mestu koje ova agencija uopšte nema u ponudi.

Prevaranti su otvorili lažni Facebook profil sa logom i imenom agencije, i pozivali građane da se prijave za nagradnu igru i osvoje besplatno letovanje. Tražili su "učesnicima" podatke kao što je slika lične karte sa obe strane, precizno slikana "tako da se vide sve četiri ivice".

"Odmah smo obavestili policiju i javno svima objavili da je reč o lažnoj nagradnoj igri. Bili smo veoma iznenađeni kada su građani, uprkos objavi, nastavili da se prijavljuju. Ljudi nisu primetili ni da je ta nagradna igra jedina objava na navodnom profilu naše agencije, da nema nijedne starije," rekao je "Novostima" Mirko Milanović iz "Vive".

Ista prevara napravljena je i sa imenom i logom "Argusa", "Travelanda" i drugih agencija.

List navodi da je interesantno da su nasamareni građani bili spremni da lične podatke daju za nagradu čija vrednost ne prelazi pedesetak evra.

Povezano

Sve vesti