mondo.rs,Tanjug

Mihajlović: Ovo je pokušaj nasilja i nereda na ulicama!

Autor:

Potpredsednica vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović osudila je, kako je ocenila, pokušaj izazivanja nasilja i nereda na ulicama prilikom protesta pristalica opozicionog Saveza za Srbiju. Osuda i Ane Brnabić: Vandalski čin.

35
A- A A+

zorana mihajlović, zorana, sns Foto: Mondo/Goran Sivački

"Svako u Srbiji ima pravo da iskaže svoj protest, ali niko, pa ni Boško Obradović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas ne smeju nasiljem na ulici da ostvaruju svoje ciljeve. Bilo bi dobro da se lideri Saveza za Srbiju dogovore i jasno kažu da li su za razgovore sa SNS i ostalim strankama o definisanju izbornih uslova, ili neće razgovore već žele incidente na ulicama", rekla je Mihajlović.

Ona je primetila i da što je manji broj pristalica na protestima opozicije u Beogradu, to više postaju nasilni, a da se priča o bojkotu koristi kao opravdanje za poraz na izborima.

"Srpskoj naprednoj stranci je više nego bilo kojoj drugoj stranci stalo da se redovni izbori na proleće održe u skladu sa svim demokratskim i međunarodnim standardima jer ne želimo da bilo kakva senka padne na još jednu pobedu koju SNS očekuje. U Srbiji će se na vlast dolaziti isključivo podrškom građana na izborima, a ne sukobima na ulici", kaže Mihajlović.

I premijerka Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila pokušaj upada u zgradu Predsedništva Srbije u toku prostesta "1 od 5 miliona", uz ocenu da to nije ništa drugo nego vandalski čin.

"Svesni da nemaju podršku građana za proteste, na kojima je iz nedelje u nedelju sve manje učesnika, organizatori biraju nasilje", rekla je Brnabić za Tanjug.

Tokom jučerašnjeg opozicionog proetsta "Jedan od pet miliona" izbili su inicidenti ispred Predsedništva Srbije. O tome opširnije čitajte OVDE.

Povezano

Sve vesti