mondo.rs

PRVI RED: Jelena Gavrilović u američkom SF hitu!

Autor:

U gostima nam je Jelena Gavrilović, svestrana srpska glumica koja je odigrala jednu od glavnih uloga u drugoj sezoni američke naučno-fantastične serije "Predstraža" ("The Outpost").

1
A- A A+

Izvor: MONDO

Nove epizode "Predstraže" se već emituju u SAD, dok je srpska premijera prve epizode druge sezone zakazana za 15. avgust, na kanalu SCI FI.

Jelena Gavrilović u "Predstraži" glumi misterioznu isceljiteljku Sanu Vasić, a ekskluzivno u novoj epizodi "Prvog reda" otkriva detalje o radu na seriji i liku koji tumači i koji je veoma važan za priču druge sezone. Naravno, ne brinite se, sve to bez spojlera, ali dovoljno detaljno da vas zaintrigira da se uključite u gledanje ove sve popularnije serije.

Posebna zanimljivost je to što je druga sezona "Predstraže" prvi strani filmski projekat koji je kompletno proizveden u Srbiji. Naime, preko 250 filmskih profesionalaca iz Srbije radilo je na produkciji i post-produkciji (montaža, obrada zvuka i slike i vizuelni efekti). Pored Jelene Gavrilović u seriji glume i Dragan Mićanović (kapetan Orlik), Miloš Timotijević (Varlek), Nikola Šurbanović (Merik), Nikola Rakočević (Brogan), Jelena Stupljanin, Ivan Ivanov, Marko Stojanović, Mladen Andrejević i mnogi drugi srpski glumci.

Tokom snimanja korišćene su brojne lokacije Beograda i okoline, ambijent tvrđave Kalemegdan kao i kompleksan studijski set. Kreatori serije i izvršni producenti su Kinan Grifin i Džejson Faler, uz izvršne producente, tvorce serijala "Zvezdana kapija" i "Zvezdana kapija SG-1", Dina Devlina i Džonatana Glasnera. Devlin je izjavio da je zadovoljan uslovima rada i filmskom ekipom, ali i izuzetnim filmskim podsticajima koje Srbija nudi, o čemu će takođe biti reči u podkastu.

Jelenino prisustvo smo iskoristili da sa njom porazgovaramo i od drugim projektima na kojima je radila i po kojima je prepoznaju: uključujući prvu veliku šansu u filmu "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića, kao i ulogu u "Srpskom filmu" Srđana Spasojevića koja je potpuno preokrenula tok njene karije. Sa glumcom pričamo i na mnoge druge filmske teme, uključujući i osvrt na brojne strane produkcije snimane u Srbiji, a u kojima je Jelena ostvarila zapažene epizode ("Trči, Maco, trči", "Everli", "Uprkos snegu koji pada"...). Uživajte!

Povezano

Sve vesti