mondo.rs,MONDO/Agencije

Vučić: Menjamo lice Srbije, Ana primi me u tim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "zamolio" premijerku Anu Brnabić da njega primi u tim za izradu strategije petogodišnjeg investicionog plana, jer smatra da svojim iskustvom može pomoći.

74
A- A A+

vučić konferencija Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC/nr

Vučić je, na konferenciji za novinare, rekao da se za investicionu strategiju sa lakoćom obezbeđuje 10 miliona evra, "a moguće i 12".

Taj novac će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam.

"Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim merama od 2014. godine", rekao je Vučić na pres konferenciji.

Istakao je da je od ključnog značaja izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačima otpadnih voda u celoj Srbiji.

"Za kompletnu kanalizacionu mrežu i vodovod, bez Beograda, izdvojićemo 3 milijarde evra, a to znači da svako selo, grad u Srbiji za cetiri ili pet godina imaju kanalizaciju i čistu pijaću vodu", rekao je Vučić.

"To je potpuno novo lice Srbije, nova Srbija", rekao je predsednik.

Od toga će najviše biti izdvojeno za Novi Sad - 127 miliona, zatim za Kragjevac, Niš...

"Moraće i Pančevo, Subotica, Valjevo, Smederevo, Čačak, Vranje, Požarevac... svi će imati kompletnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu", rekao je Vučić.

Danas se, kaže, vidi da su i Beograd, Novi Sad, Niš velika gradilišta, ali je poručio da to mora da bude slučaj i sa svim gradovima i naseljima u Srbiji.

"Gradimo puteve i pruge više nego ikada u Titovo vreme. Imamo novac, rast je sve viši i biće viši i smatramo da sa lakoćom možemo da obezbedimo 10, a možda budemo u stanju da obezbedimo i 12 milijardi evra", rekao je Vučić.

Podvukao je da u taj plan ne spada Moravski koridor, kao i put Ruma - Šabac, niti druge stvari, za koje je već obezbeđeno finansiranje.

Povezano

Sve vesti