mondo.rs

VOZITE SPORIJE: Policija snima BRZINU svuda i iz svega

Autor:

U prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javlјala kao faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima

VOZITE SPORIJE: Policija snima BRZINU svuda i iz svega Foto: Guliver/Getty Images/Sean Gallup

Od ponedeljka, 12. avgusta do nedelje, 18. avgusta MUP Srbije će sprovesti akciju pojačane kontrole brzine vozila.

Pripadnici Saobraćajne policije Srbije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, stoji u saopštenju MUP Srbije.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policajci će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva i proveriti da li je vozač pod uticajem alkohola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina bila ključan faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Osim u našoj zemlji, akcija će biti organizovana i u ostalih 28 članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti