mondo.rs,Tanjug

Raspuštena SO Merošina: Nova vrteška

Autor:

Vlada Srbije donela je odluku na sednici 8.avgusta o raspuštanju Skupštine opštine Merošina i obrazovanju Privremenog organa u toj opštini.

3
A- A A+
Petar-Stojanovic-vlada-srbije Foto: Petar Stojanović, MONDO

Toj odluci je prethodilo pisanje određenih medija o "bahaćenju" zamenika predsednika opštine Merošina. Bojan Nešić je, navodno punih godinu dana bez opravdanja u privatna vozila sipao gorivo na račun opštine, kupovao luksuznu robu, dronove koji nikada nisu stigli u Opštinu...

IZRUČEN SRBIJI: Saša Mirković na putu u Okružni zatvor

Vlada Srbije nakon raspuštanja Skupštine donela je rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa te opštine.

U Privremeni organ opštine Merošina imenovani su za predsednika, dr Sanja Stajić, a za članove Saša Jovanović, Emilija Petković, Miljan Đorđević i Jovica Ilić.

Među opštinama u Srbiji Merošina je najpoznatija kao prava "predsednička vrteška", iako na vlast ne dolaze predstavnici opozicije u smislu partija koje su u republičkom parlamentu.

U maju 2018. godine Bojan Nešić postao je ponovo predsednik opštine Merošina, treći za dve godine (bio je predsednik do 2016). Za predsednika Skupštine odbornici su tada izabrali Sanju Stajić. Novu vladajuću koaliciju tada su činili odbornici Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke.

Potom se SNS pocepao na "Naprednjake" i SNS, pa su "Naprednjaci" bili vlast nekoliko meseci a onda se vratili u SNS, pa je Nešić podneo ostavku i posao zamenik Saše Jovanovića (SNS), koga je prethodno bio smenio, a koji je pak došao umesto smenjene Sanje Stajić, sad predsednice Privremenog organa.

Sada je sa celom Opštinom "pao" i Jovanović.

Povezano

Sve vesti