MONDO/Tanjug

I dalje gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom i CG

Autor:

Ove nedelje najopterećeniji put u Srbiji biće Ibarska magistrala

0
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO/Marko Tanasković ilustracija

Nakon još jednog paklenog vikenda, kada je osim vrućine, temperaturu putnika dizalo i višesatno čekanje čekanje na najfrekventnijim graničnim prelazima, danas je saobraćaj rasterećeniji.

Na glavnim putnim pravcima je manje vozila, pa nema dužih zadržavanja na naplatnim rampama, kao i na većini graničnih prelaza.

Ipak, putnička vozila na Horgošu, Kelebiji i Gostunu na izlazu iz zemlje čekaju 60 minuta, dok je na Špiljanima zadržavanju polusatno.

AMSS javlja da se očekuje novo formiranje kolona za kamione na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom zbog usporenog rada nihovih carinskih administracija.

Od ponoći je ponovo dozvoljeno teškim teretnim vozilima da koriste deo Ibarske magistrale između Lazarevca i Preljine, ali je i dalje aktuelna obustava saobraćaja na deonici autoputa između Ljiga i Preljine, što će doprineti većoj gužvi na Ibarkoj magistrali.

Radovi na Ibarskoj magistrali na zameni asfalta, kod Stepojevca, izvodiće se noću od 20 časova do 3 sata posle ponoći. Ova intervencija počinje danas, a trajaće do srede zbog čega će saobraćaj biti usporen.

Kompletna deonica autoputa Obrenovac – Preljina, koji će dobiti ime po Milošu Obrenoviću, biće puštena 18. avgusta.

Predstavljamo vam AUTOPUT MILOŠA VELIKOG

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti