Tanjug

OSAMDESETOGODIŠNJAK u kući držao ARSENAL ORUŽJA

Autor:

U kući muškarca (81) u Bjelovaru policija je pronašla ogroman arsenal oružja, uključujući raketni bacač - zolju, 10 pištolja, 20-tak pušaka i oko 9.000 metaka, saopštila je danas Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

2
A- A A+

oružje pištolj pištolji naouružanje Foto: Mondo/Goran Sivački

Muškarca je zbog uznemiravanja i nametljivog ponašanja tokom prošle nedelje prijavila komšinica (40), koju je godinu dana pozivao telefonom, a 7. avgusta ove godine zatekla ga je kako pokušava nasilno da uđe u njenu kuću, prenosi Hina.

Kada je policija upozorila muškarca da preda ilegalno oružje ukoliko ga poseduje, on je predao pet mobilnih telefona sa SIM karticama, ali ne i oružje.

"Budući da je žena u prijavi navela kako ima saznanja da osamedesetogodišnjak poseduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi", izjavio je načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakub Bukvić.

Došli zbog tučene žene, našli mali arsenal

Kako je rekao nakon duže pretrage, policija je došla i do skrivenih prostorija koje muškarac nije želeo da otvori, zbog čega je policija morala uz pomoć bravara da uđe i u toj sobi pronađeni su ručni bacač raketa M-80 "Zolja", 15 ručnih bombi, 10 pištolja, dvadesetak pušaka i automatskih pušaka i oko 9.000 metaka.

Prilikom pretrage, muškarcu je pozlilo zbog čega je hospitalizovan, ali protiv njega su podnete krivične prijave zbog nametljivog ponašanja, narušavanja nepovredivosti tuđeg doma i nezakonitog držanja oružja.

Turci zaplenili opasne supstance za nuklearno oružje

Povezano

Sve vesti