mondo.rs

Jirgen Klop ukinuo ZABRANU na Enfildu: Posle 4 godine!

Autor:

Zanimljiva odluka nemačkog stručnjaka stupa na snagu ove sezone. Tačnije, ona već važi.

4
A- A A+
Jirgen Klop, Klop Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

Stadion Liverpula oduševljava navijače svojim izgledom, ambijentom, pesmom "You'll never walk alone" ali i stvarima koje se ne vide sa tribina.

Jedan od zaštitnih znakova Liverpulovog doma je i čuvena tabla iznad tunela koja vodi igrače ka terenu. Na njoj piše "This is Anfield" ("Ovo je Enfild") i svaki fudbaler koji krene ka travanjaku ili klupi mora da prođe ispod nje.

Igrači Liverpula decenijama su imali običaj da dodiruju tu tablu kad krenu na meč iz svlačionice i da se tako hrabre uoči utakmice.

A, onda je došao Jirgen Klop.

Nemački stručnjak preuzeo je Liverpul 2015. godine i rekao igračima da ne smeju da dodiruju tu tablu dok ne osvoje nešto.

Prošle sezone, "Redsi" su osvojili Ligu šampiona i ispunili neophodni kriterijum. Sada mogu da dodirnu tablu, ali još nisu svi toga svesni, pa su uoči utakmice protiv Noriča u petak samo Džordan Henderson i Đorđinio Vajnaldum bili svesni toga.

Pogeldajte."Ta zabrana je (bila) znak poštovanja. Dodirnuo sam tu tablu kada sam bio trener Borusije Dortmund i izgubili smo 4:0", objasnio je Klop pre izvesnog vremena svoju odluku.

Povezano

Sve vesti