mondo.rs

Ako ste čekali last minute ponude, POGREŠILI ste

Autor:

Svi koji su čekali poslednji trenutak i najjeftinije last minut ponude, ostali su bez mogućnosti da jeftino letuju. Posle lošeg početka sezone, ovih dana skoro svi turistički aranžmani za avgust i septembar su prodati.

Ako ste čekali last minute ponude, POGREŠILI ste Foto: Guliver/Getty Images/John_Walker

Do pre sedam dana izlozi turističkih agencija bili su izlepljeni last minut ponudama i mnogi građani su iskoristili tu priliku da jeftinije letuju.

Agencije su prodale deo aranžmana i donekle popravile lošu statistiku koja je beležila pad prodaje od šest odsto, a za Grčku čak 11 odst, u odnosu na isti period prošle godine, piše RTS.

Međutim, početkom avgusta i najavom vrelih dana sve se promenilo.

"Turistički aranžmani su krenuli stidljivo u junu mesecu, međutim, moja procena je da će avgust i septembar biti najbolji poslednjih pet godina jer su rasprodati aranžmani za Grčku, Španiju u Italiju", kaže za RTS Ljubiša Nešovanović iz agencije Robinson.

Iako su aranžmani i vanpansionska potrošnja u Grčkoj poskupeli, ova zemlja je najtraženija destinacija i za naše i za evropske turiste.

Blagi rast cena može se očekivati, kažu stručnjaci, i narednih godina zbog sve većeg broja turista iz Rumunije i Bugarske, koje zajedno imaju tridesetak miliona stanovnika i čiji su građani ranijih godina uglavnom bili okrenuti domaćem turizmu.

"Last minut ponuda je bilo u junu i julu kada je bilo slobodnih kapaciteta, sada se aranžmani prodaju po punoj ceni jer se traži mesto više u avionima, ali i slobodni kapaciteti, kako u Grčkoj, tako i Italiji i Španiji", rekao je Nešovanović.

Posle Grčke, našim građanima su omiljeni Turska i Egipat, za koje je prodato 30 odsto više aranžmana u odnosu na isti period prošle godine.


Povezano

Sve vesti