mondo.rs

Vesli Snajder sa terena uskače u ložu

Autor:

Proslavljeni holandski fudbaler odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 35. godini i započne saradnju sa Utrehtom, klubom iz njegovog rodnog grada u kojem nikada nije igrao

Vesli Snajder sa terena uskače u ložu Foto: Gulliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Vesli Snajder, bivši as Ajaksa, Real Madrida, Intera, Galatasaraja, Nice i katarske Al Garafe potpisao je poslovni ugovor sa Utrehtom.

Snajder je objasnio da je sa klubom za koji nije nikada nastupao tokom karijere, a koji nosi ime kao i grad u kojem je rođen, "na parir stavio da će kao specijalni gost iz lične lože prati sve utakmice tog tima".

"Često smo razgovarali o mogućnosti da dođem u Utreht, a sada smo to i potpisali. Mnogo volim taj grad", rekao je Snajder, koji je u julu nakon 18 meseci napustio Katar i saopštio da stavlja tačku na aktivno igranje.

Najbolje partije tokom karijere pružao je u Interu u periodu od 2009. do 2013, kada je dao veliki pečat osvajanju čuvene "triplete" 2010. - Skudeta, Lige šampiona i Kupa Italije.

Upravo iste godine sa Holandijom je igrao finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi protiv Španije (0:1) i kasnije bio izabran u uži krug od tri imena za Zlatnu loptu, ali ju je osvojio Lionel Mesi.

Za nacionalni tim Holandije odigrao je rekordne 134 utakmice.

Povezano

Sve vesti