mondo.rs,Tanjug

Saveti gradonačelnika za PAKLENE VRUĆINE u Beogradu

Autor:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je danas građanima da zbog visokih temperatura nema mesta panici, da treba što više piti vodu, izbegavati boravak na suncu i najtopliji deo dana provoditi u rashlađenim prostorijama.

10
A- A A+
radojičić, zoran radojičić, gradonačelnik Foto: Mondo/Goran Sivački

On je naveo da je ovog, poslednjeg dana toplotnog talasa u centralnim gradskim zonama na snazi žuti meteo alarm i crveni UV indeks zračenja.

"To se pre svega odnosi na starije sugrađane, hronične bolesnike i decu. Prilagođavanje vremenskim uslovima važno je i za sve radnike na otvorenom. Kako bi što bolje podneli današnji dan, neophodno je da se u najtoplijem delu dana sklone sa sunca, da se redovno osvežavaju. Apelujem na poslodavce da im to omoguće, kao i da smene prilagođavaju vremenskim uslovima", rekao je gradonačelnik.

Pakleni dan pred nama: Duvaće i VRELA košava

On je dodao da ove preporuke važe i od petka, kada se ponovo očekuju visoke temperature. 

Radojičić ističe da sve gradske zdravstvene ustanove rade punim kapacitetom, ali ukazuje da nema mesta panici.

"Građani koji se ponašaju u skladu s vremenskim uslovima, nemaju razloga za brigu. Po ovakvim vrućinama, važno je i jesti laganu hranu i što češće piti tečnost. Cisterne s vodom građanima su na raspolaganju na osam lokacija u gradu", dodao je Radojičić.

Povezano

Sve vesti