mondo.rs,Tanjug

SKANDALČINA u Severnoj Makedoniji:Zaev podnosi ostavku?

Autor:

Laris Gajser, novinar italijanskog lista "Istina" (La verita) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju "Reket", koji potresa Severnu Makedoniju.

30
A- A A+
Zoran Zaev Foto: YouTube/printscreen/European comission Zoran Zaev

Istovremeno, portal "Plamen" ( Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.


Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zameni ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Vučić o Bokiju 13 i "Reketu": Biće tu još iznenađenja


Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.


"Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva", citira "Plamen" izvor iz stranke premijera Zaeva.

OGLASIO SE ZAEV: Evo šta kaže o Bokiju 13 i "REKETU"!

Navodi se da ovaj korak podrazumeva formiranje tehničke vlade po "pržinskom modelu", koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.


Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da usledi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.


Gajser je, naime, na svom Facebook profilu juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na Radio Kapodistrija u 11 sati.

Boki 13: UBIJETE LI ME u zatvoru u Makedoniji - HAOS

"Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 sati, na Radiju Kapodistrija! U središtu nove činjnice direktno iz studija", naveo je Gajser na Facebooku.

Gajser je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista "Istina" objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen.

Povezano

Sve vesti