Tanjug,Fonet

Marko Đurić OŠTRO reagovao na saopštenje KVINTE (VIDEO)

Autor:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio da su SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija današnjim zajedničkim saopštenjem zatražile od Beograda da prestane da se odupire nezavisnosti Kosova.

55
A- A A+
Marko Đurić Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC Marko Đurić

 "Srbija će nastaviti i dalje da se rukovodi sopstvenim interesima", rekao je Đurić povodom saopštenja Kvinte i istakao da se ne mogu u istu ravan stavljati oni koji krše CEFTA sporazum i oni koji se brane od protivpravnog članstva dela svoje teritorije u međunarodnim organizacijama.

Izvor: TANJUG

“Priština protivpravno nastoji da se učlani u međunarodne organizacije, a Srbiji se zamera što se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom”, rekao je Đurić.

Đurić: Šovinistički ispad protiv srpkog predstavnika

On je izjavio da je Priština agresivnim delovanjem u međunarodnoj zajednici inicirala prijem Kosova u članstvo Interpola i Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu - UNESKO, ali da se Srbija protiv toga uspešno bori.

Izvor: Tanjug

"Sprečili smo prijem Prištine u devet međunarodnih organizacija", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman na nastavak razgovora sa Prištinom pošto se ukinu kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

Zemlje Kvinte pozvale su danas Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

"Ratni zločini NE ZASTAREVAJU, Haradinaj će odgovarati"

Tagovi:

Povezano

Sve vesti