mondo.rs

Salcburg konačno ušao u LŠ, pa srušio transfer REKORD

Autor:

A zaradili su 60 miliona evra, samo od prodaje igrača...

Salcburg konačno ušao u LŠ, pa srušio transfer REKORD Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Zahvaljujući popravljanju nacionalnog koeficijenta iz godine u godinu - završila se "agonija" Red Bul Salcburga koji je ostvario direktan plasman u Ligu šampiona, nakon što je u ovom veku čak deset puta neuspešno pokušavao da se probije kroz kvalifikacije.

Značajan priliv novca od najelitnijeg takmičenja, kao i lepa zarada od prodaje nosilaca igre, značila su i da Salcburg može da uloži u pojačanja - više nego ikada do sada.

Ovog popodneva obavestili su javnost da su uložili čak 12 miliona evra u Maksimilijana Vebera (21) koji dolazi iz Sevilje, samo šest meseci nakon što su ga ljudi iz Andaluzije otkupili od Ajaksa, za 10,5 miliona evra.

Veber nastupa na mestu štopera i biće konkurencija Pongračiću i Ramalju, a dobra vest za Salcburg jeste i to što je reprezentativac Austrije. 

Ponikao je u Rapidu iz Beča, a potom ostvario transfer u Ajaks koji ga se brzo odrekao.

Salcburg je od prodaje igrača ovog leta zaradio već oko 60 miliona evra (Dabur, Šlager, Lajner, Volf...), dok su pored Vebera doveli i Kristensena (Ajaks), odnosno trojicu fudbalera od samo 16 godina - Kjergard (Lingbi, 2,7 miliona evra), Sesko (Domžale, 2,5) i Okoh (Vaud, 2).

Povezano

Sve vesti