Beta

Zaev: Neće nama kriminalac i ped*r da sruše Vladu!

Autor:

Premijer Makedonije, Zoran Zaev, izjavio je večeras da neće dozvoliti da mu osobe povezane sa kriminalnom aferom "Reket" sruše vladu i ponovo odbacio bilo kakvu umešanost u taj slučaj.

12
A- A A+

zaev,boki13,jovanovski Foto: AP/Boris Grdanoski,MONDO/Stefan Stojanović

"Svakako da neću dozvoliti da mi nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, da oprosti LGTB zajednica, jedan peder sruše ovu vladu. Ne. Borićemo se do kraja i svako će snosiiti svoju odgovornost", rekao je Zaev novinarima na prijemu povodom 18 godina od potpisivanja Ohridskog sporazuma.

Produžen pritvor

Krivični sud u Skoplju danas popodne je za još 30 dana produžio pritvor osumnjičenima u slučaju "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom, koji se od 15. jula nalaze u istražnom zatvoru "Skoplje". Tužilaštvo za organizovani kriminal ih tereti da su iznudili novac od makedonskog biznismena Jordana Kamčeva koji je pod istragom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, tako što su u zamenu za novac nudili da će uticati na javnog tužioca da mu olakša položaj.

On je istakao da veruje u transparetnan proces i odbacio kao neosnovane spekulacije da je umešan u aferu "Reket", u kojoj je prvosumnjičeni čelni čovek kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznat pod estradnim imenom Boki 13.

SKANDALČINA u Severnoj Makedoniji:Zaev podnosi ostavku?

"Odbacujem svaki vid špekulacija mojim imenom i stojim čvrsto iza toga. Ja sam čovek koji je prijavio slučaj, da ne bude zaboravljeno", rekao je premijer Severne Makedonije.

Zaev je rekao da je njegova Vlada od formiranja (početkom leta 2017.) stvorila uslove da pravosuđe radi neometano i da očekuje da istraga pokaže sve dokaze, pa ako postoje i o njemu i o specijalnoj tužiteljki za prisluškivane razgovore Katici Janevoj.

Vučić o Bokiju 13 i "Reketu": Biće tu još iznenađenja

Objasnio na Twitteru

Na svom Twitter nalogu nakon takve izjave Zaev je napisao da LGBT zajednica ima njegovo veliko poštovanje. "Zato, pre da upotrebim reč 'p...r' uputio sam izvinjenje. Tu reč sam upotrebio da bih opisao karakternu osobinu, a ne da označim seksualnu opredeljenost. Izvinjavam se LGBT osobama. Boriću se za njihova prava, kao i do sada", napisao je Zaev na Twitteru.

"Samo tako ćemo apsolutno pokazati da imamo vladavinu prava, a i narod čeka razrešnicu koju treba da donese istraga. Sve drugo je politikanstvo", rekao je premijer Severne Makedonije.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski je "Reket" nazvao "ogromnom kriminalnom aferom koja trese temelje važnih državnih institucija" i zatražio efikasno, brzo i temeljno završavanje istrage i podnošenje tužbi protiv svih uključenih, ako postoje dokazi, bez obzira da li su funkcioneri ili ne.

OGLASIO SE ZAEV: Evo šta kaže o Bokiju 13 i "REKETU"!

Povezano

Sve vesti