mondo.rs

Kako ZAŠTITITI ženu od PREVARE, guverner ima ideju

Autor:

Guverner najvećeg grada u Tanzaniji, Dar es Salaama, došao je na ideju da stvori i objavi nacionalnu bazu oženjenih muškaraca, kako bi zaštitio žene od "sindroma slomljenog srca" i prevare.

5
A- A A+
razvod, brak, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  Regionalni poverenik pomenutog grada Paul Makonda, rekao je da su primili velik broj pritužbi žena zbog nevere i napuštanja i da je u planu stvaranje baze podataka koja treba pomoći u rešavanju ovog problema, javlja CNN

"Primam žalbe od žena kojima su muškarci obećali brak, ali nisu održali svoje obećanje. Znam žene koje plaćaju račune nakon razlaza", rekao je Makonda u rodnom Kiswahiliju.

ŠOKANTNE SLIKE: Vukli je ulicom jer je zaplesala! FOTO

Ako bude moguće, baza podataka će biti postavljena u svakoj regiji, tako da svaki oženjeni muškarac bude registrovan u bazi što će omogućiti ženama da provere je li neka osoba zaista slobodna.

Predlog sličan Makondinoj bazi podataka pokrenut je i u susednoj Keniji, u avgustu, nakon što je tamošnji guverner obećao da će izložiti političare koji se upuštaju u vanbračne veze.

Guverner Nairobija, glavnog grada Kenije, Mike Sonko je objavio dva telefonska broja na svojoj Facebook stranici i zamolio da mu se jave prevarene žene sa slikama i dokazima o neveri te je predložio i njihovo DNK testiranje.

Povezano

Sve vesti