mondo.rs

Ovo je najpouzdaniji automobil na svetu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Prvi put je jedan automobil najbolji u svim starosnim kategorijama

7
A- A A+

Porše 911 je ukupni pobednik izveštaja TUV-a za 2019. godinu.

U trenutnom rangiranju TUV-a, glavne nemačke organizacije za tehničko testiranje, ova automobilska ikona istovremeno je prvi put zauzela prvo mesto u svim starosnim kategorijama, s najnižom stopom bitnih nedostataka.

Sedma generacija (tip 991) zauzela je prvo mesto u kategoriji automobila starih 2-3 i 4-5 godina, dok je šesta generacija (tip 997) ostavila konkurenciju u četiri kategorije- 6-7, 8-9 i 10 i 11 godina stara vozila. Ovo je prvi put u istoriji izveštaja TUV-a da je jedan model zauzeo prvo mesto u svim starosnim kategorijama.

Istraživanje je zasnovano na 8,8 miliona tehničkih pregleda obavljenih u periodu od jula 2017. do juna 2018. U tom periodu otkriveni su značajni nedostaci u oko 22 odsto testiranih automobila.

TUV izveštaj objavljuje se svake godine i smatra se jednim od najvažnijih nezavisnih vodiča za vozače i kupce polovnih automobila.

Porše je osvojio prestižne trofeje u sedam kategorija i JD Power 2017 studije o pouzdanosti automobila, a dve nagrade su dodeljene Poršeu 911, kao modelu sa najmanje kvarova i posebno upečatljivog dizajna.

Ove godine na tržište je stigla i osma generacija ovog legendarnog automobila (tip 992) sa kojim smo bliže upoznali na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu.

MONDO TV: PORŠE 911 NA SAJMU AUTOMOBILA

Izvor: MONDO

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti