mondo.rs

U Radničkom LJUTI na atletičare: Krivične prijave!

Autor:

Fudbalski klub Radnički od Grada Niša traži da pronađe rešenje za atletičare koji inače vežbaju na "Čairu".

U Radničkom LJUTI na atletičare: Krivične prijave! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski savez Srbije je tokom leta uložio mnogo novca u renoviranje terena širom Srbije, a jedan od onih koji su dobili novu travnatu podlogu je i Radnički.

Na "Čairu" je zamenjena dotrajala trava koja je pravila mnogo problema nakon manje kiše, pa tako u ovoj sezoni neće biti "blatnjavog fudbala" na najvećem niškom stadionu, dok je uloženo i u modernizaciju stadiona i sistem za navodnjavanje (oko 220.000 evra).

Međutim, Radnički brinu druge stvari...

U saopštenju objavljenom na sajtu, Fudbalski klub Radnički je istakao zabrinutost zbog toga što niški atletičari tokom vežbanja "žestoko oštećuju teren".

"Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve", stoji u saopštenju Radničkog koji apeluje na Grad Niš da reši ovaj problem.

"Imajući u vidu da je stadion Čair u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane i pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren".

Niški fudbalski klub navodi da deluje da se već može reći da su "bačene pare" na sređivanje stadiona zbog ovih događaja i najavljuju rigorozne naredne korake.

"Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti", zaključuju Nišlije.

View this post on Instagram

Nakon 20 godina čekanja, stadion Čair u Nišu je tokom ovog leta konačno dobio moderan teren i travnatu podlogu po svim svetskim standardima. Postavljen je moderan sistem za navodnjavanje, grad Niš i klub su uložili veliki novac u modernizaciju terena, što se tiče Radničkog cifra je 220 hiljada evra, ali po svemu sudeći te pare su uzalud bačene, jer je teren zbog sistemskog problema grada da reši pitanje prostora gde će trenirati niški atletičari, žestoko oštećen tokom vežbanja članova Atletskog kluba Radnički. Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve. Imajući u vidu da je stadion “Čair” u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane i pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren. Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti.

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

Povezano

Sve vesti