Zasladite se ovim desertom danima kada se posti na ulju.
Posni kolači mogu da budu jednako ukusni kao i mrsni, ako ne i ukusniji – ovo je dokaz.
Sastojci:
Šolja i po brašna
Kašičica i po praška za pecivo
Pola kašičice soli
Tri kašičica kakaa
Šolja šećera
Šolja sirćeta
Šolja vode
Pola šolje ulja
Kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
Pola šolje šećera u prahu
Kašičica kakaa
Kašičica ulja
Malo vode po potrebi
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, kakao i šećer. U odvojenoj posudi pomešajte sirće, vodu, ulje i ekstrakt vanile, a zatim te sastojke sjedinite i dobro izmešajte.
Smesu nalijte u kalup za mafine i pecite oko 15 minuta.
U međuvremenu napravite preliv – pomešajte šećer u prahu i kakao, ulje, pa dodaje malo vode po potrebi, da preliv bude srednje gustine. Kada se mafini ispeku, odozgo nalijte ovaj preliv, ostavite kratko da se stegne i poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!