mondo.rs

Kirjos prešao sve granice: Sudija, ti si jeb... alatka"

Autor:

Australijanac tokom meča sa Karenom Hačanovim na mastersu u Sinsinatiju psovao, pljuvao, bacao stvari, lomio rekete... i upisao poraz

Kirjos prešao sve granice: Sudija, ti si jeb... alatka" Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Nik Kirjos završio je takmičenje na mastersu u Sinsinatiju, i to pošto je poražen od Karena Hačanova u drugoj rundi.

Rus je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:2, a Australijanac se pobrinuo, kao i mnogo puta do sada, da skrene pažnju javnosti neprimerenim ponašanjem i prostaklucima, a ne igrom.

Kirjos, koji se od početka meča žalio na bol u nozi, bio je vrlo nervozan, pa je više puta vodio monologe, žestoko vređao glavnog sudiju meča Fergusa Marfija, koji ga je upozoravao na ponašanje, ali i da odugovlači prilikom servisa između poena.

"To je urnebesno! Koliko traju Rafine pauze? Pokažite mi snimak na kome on poštuje vreme i ja ću završiti karijeru? Koju igru on igra? Treba mu minimum 20 sekundi da se pripremi za servis. Ovo je urnebesno", ponavljao je kao "pokvarena ploča" besni Kirjos.

Kirjos je priredio vrhunsku cirkusku predstavu tamo gde joj nije mesto, koja je kulminirala kada je zatražio da napusti teren zbog takozvane toalet pauze, a onda u hodniku razbijao rekete.

Izvor: Youtube/ESPN Australia

Netaktični Australijanac ne da se nije uzdržavao, već je nekoliko puta žestoko opsovao, vređao sudiju, čak i pljunuo ka njemu, a na kraju meča nije želeo da mu pruži ruku, već mu je bezobrazno poručio: "Ti si jeb... alatka, brate".

Hačanov se nekako neprimetno povukao posle pobede, nakon što je izborio plasman u osminu finala, gde će se sastati sa , dok se Australijanac još dugo posle završetka meča zadržao na terenu u teatralnom "druženju" sa navijačima.

Kirjos će sigurno biti kažnjen zbog, blago je reći, neprimerenog ponašanja, samo je pitanje kolika je to kazna, i da li je uopšte bilo kakva dovoljna da tog mladića natera da razmišli o svom ponašanju i pokuša da se promeni.

Povezano

Sve vesti