mondo.rs

Iz Red Bula u Red Bul? Ne, idem u Hofenhajm!

Autor:

Sjajni vezista nije želeo da ostane u projektu čuvene kompanije, samo u drugom klubu, nego se odlučio za Hofenhajm.

Iz Red Bula u Red Bul? Ne, idem u Hofenhajm! Foto: MN Press

Jedan od najboljih fudbalera Salcburga, sjajni Dijedi Samaseku (23), već mesecima unazad najavljivan je kao novi fudbaler Lajpciga, još jednog kluba u vlasništvu Red Bula, međutim vezista je na kraju odbio da nastavi karijeru u okviru istog projekta.

Umesto toga, Samaseku je potpisao petogodišnji ugovor sa Hofenhajmom za 12 miliona evra, verujući da u njemu ima veću perspektivu nego u Lajpcigu.

Fudbaler iz Malija je još 2015. godine stigao u Austriju iz Bamaka u Lifering, da bi ga RB Salcburg posle samo jedne sezone kupio za 300 hiljada evra i načinio ga važnim šrafom "mašinerije" trenera Marka Rozea, novog šefa struke Borusije Menhengladbah.

Samasekua nije privukla ni prilika da sarađuje sa Julijanom Nagelsmanom, koji je upravo Hofenhajm menjao za Lajpcig, očigledno želeći da napusti RB projekat.

Za tri sezone u klubu odigrao je 134 utakmice i zabeležio dva gola i šest asistencija.

Prethodnih godina veliki broj fudbalera išao je iz pravca Salcburga u pravcu Lajpciga, dok je ovog leta to učinio samo Hanes Volf. Salcburg je od prodaje igrača tako zaradio 71 milion evra, ali je nedavno angažovao i najskuplje pojačanje u istoriji.

Povezano

Sve vesti