• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOKLE? Rusima opet šaljemo zaraženo voće?

Izvor Fonet

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopštio je Nadzorni poljoprivredni organ Rusije.

 Izvoz voća u Rusiju - preti zabrana Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ranije danas održan je telefonski razgovor sa direktorom Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojšom Milosavljevićem, tokom kojeg je ruski nadzorni organ preneo zabrinutost zbog pojave zaraze voća u 12 partija breskvi, nektarina i šljiva, koje su u julu izvezene u Rusiju, javio je Sputnjik.

Rusi nam oprostili, možemo da izvozimo voće

"Ruski resor je tokom razgovora saopštio da ostavlja pravo da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi isporuka zaraženog voća u Rusiju", navedeno je u saopštenju.

Milosavljević je rekao da će njegov resor istražiti sve slučajeve isporuka zaraženih proizvoda, kao i da su u ovom trenutku u okviru programa zaštite bezbednosti proizvoda prilikom izvoza u Rusiju sa spiska ovlašćenih za trgovinske odnose isključena četiri izvoznika i 200 proizvođača voća.

Ruski poljoprivredni nadzorni organ je u avgustu prošle godine obustavio isporuke svih koštičavih kultura iz Srbije zbog slučajeva zaraze. Ograničenja su ukinuta u maju ove godine.

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Putin

A gospodo, sta je tu kriv izvoznik? Glavno pitanje je zasto izvoznik da ispasta ako Srpski seljak ne prska to voce. Posto zabranjuju izvoz zbog trulezi, a trulez se unistava prskanjem. Posto mi nemamo drzavu kako treba, sad ce svi da ispastaju. A drzava Srbija sistematski unistava i seljaka i male izvoznike. Da bi ostali samo veci koji ce drzati monopol, kao sto je PDM.

Riko

@Putin SkroZ si u Pravu

Pravda

Sa spiska ovlašćenih su skinuta 4 izvoznika. Alo, gde je kazna??? Bez kazne ovo ima da se ponavlja svake godine.

special image