mondo.rs

Stručnjaci savetuju: Koliko često treba da se šišate

Autor:

Ako želite da imate lepu, negovanu kosu, važno je da znate koliko često bi trebalo da skraćujete krajeve. Evo šta savetuju frizeri.

Stručnjaci savetuju: Koliko često treba da se šišate Foto: Guliver/Getty images, CentralITAlliance

U zavisnosti od kvaliteta vaše kose, toga koliko često je hemijski tretirate bilo da se farbate, bilo da izvlačite pramenove, da li se fenirate, koristite peglu ili figaro za oblikovanje frizure, vreme između dva šišanja može da varira.

Ako želite samo da "skinete" oštećene krajeve, dovoljno je da se šišate jednom u tri meseca. Čak i ako imate jaku, zdravu kosu, ne bi trebalo da protekne duže od 12 nedelja između dva odlaska kod frizera, jer će kosa izgledati neuredno i zapušteno.

Ukoliko imate zahtevniju frizuru, i to naročito važi za sasvim kratke "piksi" frizure, posavetujte se sa frizerom, ali opšte pravilo je da tako kratke frizure moraju da se "održavaju", što podrazumeva šišanje jednom u tri, najviše četiri nedelje.

Bob i nešto duža varijanta ove frizure, lob, zajtevaju šišanje na šest do osam nedelja.

Ako volite dugu kosu, ali ste zadovoljni dužinom koju imate, treba da znate da kosa raste oko centimetar, do centimetar i po mesečno, pa ako planirate da se držite te dužine, jednom u dva meseca bi trebalo da odete kod frizera i skratite kosu za dva do tri centimetra.

Pročitajte: Kako da vam kosa brže raste

Pogledajte i bonus video:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti