mondo.rs,Tanjug

UŽAS u Udinama: Albanac NOŽEM na mlade srpske košarkaše

Autor:

Pravi horor doživeli su košarkaši kadetske reprezentacije Srbije u Udinama pošto ih je, u slobodno vreme, jedan Albanac nožem jurio na ulici.

42
A- A A+
nož, pokrivalica Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Albanski navijač je prišao srpskim košarkašima povicima "Kosovo je Albanija", a zatim je izvadio nož i počeo da ih juri u jednoj sporednoj ulici. Košarkaši su uspeli da pobegnu.

Niko od košarkaša nije povređen, a policija je u hotelu uzela izjave, piše "Kurir".

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je sa kadetskom reprezentacijom u Italiji, do detalja je za beogradski tabloid ispričao šta se danas dogodilo.

Vaterpolisti Zvezde o napadu: Spasavali živu glavu!

"Naša deca su posle napornog rada dobila slobodno da prošetaju gradom. Mi smo ekipa, tako da su svi igrači zajedno izašli napolje, naravno, u majicama naše reprezentacije. Jedan Albanac na biciklu ih je spazio i počeo da provocira govoreći kako Kosovo nije Srbija, već da je Kosovo Albanija. Pratio ih je i vređao, a s obzirom na to da su naša deca sportski potkovana i lepo vaspitana, nastavila su svojim putem", u dahu je pričao Rakočević, a onda došao do najdramatičnijeg dela priče.

"Kada su zašli u neke manje ulice, Albanac je sišao sa bicikla, izvadio nož i krenuo na decu! Srećom, oni su sportisti, pa su uspeli da pobegnu u hotel".

Kadeti U16 orlići reprezentacija Srbije Foto: MN Press Kadetska reprezentacija Srbije na Eurobasketu

Rakočević se posebno zahvalio gradonačelniku Udina.

"Gradonačelnik je odmah reagovao, poslao karabinjere i inspektore u hotel, zbog čega smo mu zahvalni".

On je dodao da je delegacija Srbije razočarana i ljuta na FIBA i organizatore.

"Dosad niko nije obezbeđivao naše igrače, ni u gradu ni u hotelu. Obratićemo se našoj ambasadi kako bismo dobili zaštitu", naveo je Rakočević.

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2003. i mlađi, učestvuje na Evropskom prvenstvu u Udinama.

Povezano

Sve vesti